Hans Hermes: Zwanger met kind
Hans Hermes: Zwanger met kind

 

Zwanger zijn, bevallen, moeder worden, borstvoeding geven. Vaak zijn het allemaal mooie gebeurtenissen. Bij een eerste kindje is alles nieuw en verandert uw leven ingrijpend. Meestal verlopen deze gebeurtenissen zonder noemenswaardige problemen. Maar wat als het niet allemaal zo soepel verloopt? Soms ontstaan er klachten, ernstige of minder ernstige. Klassieke homeopathie kan hierbij helpen.

 

Natuurlijk is tijdens zwangerschap, bevalling en de eerste tijd hierna begeleiding door uw verloskundige primair van belang. Hij of zij is uitstekend opgeleid om u hierin optimaal te begeleiden. Maar ook biedt de periode van de zwangerschap enorme kansen in de homeopathische konstitutionele behandeling van moeder en kind.

 

Met uw klassiek homeopaat raakt u in gesprek over uzelf: hoe gaat de zwangerschap, hoe ervaart u het zwanger-zijn, fysiek, maar ook emotioneel/mentaal en spiritueel... Wat betekent dit kindje in wording voor u, in uw leven.. Hoe staat u hierin?

 

Fysiek richt tijdens de zwangerschap de levenskracht zich op de groeiprocessen die in het lichaam plaats vinden. Het kind heeft een eigen levenskracht, die de moeder nog eens extra kan versterken. Anderzijds doet de zwangerschap een grote aanspraak op de levenskracht van de moeder:

Kleinigheden hoeven niet behandeld te worden. Af en toe misselijk zijn, en dan meestal ochtendmisselijkheid komt vrij veel voor en dat belemmert de vrouw ook niet om normaal haar leven te leiden. Er verandert ook heel veel in een zwanger vrouwenlichaam. De dag rustig beginnen met een kopje thee en een beschuit voor het opstaan kan al veel verlichting geven. Overmatig braken in de zwangerschap heeft onder andere te maken met de hormonale veranderingen in het zwangere vrouwenlichaam. Maar vaak spelen er ook andere symptomen mee. Symptomen die te maken hebben met het emotioneel/mentaal of spiritueel nivo. Want ook op deze nivo’s is de zwangerschap een ingrijpende gebeurtenis.Deze en andere heftiger akute klachten kunnen veelal homeopathisch met de daarvoor bestemde plantaardige middelen worden behandeld. Daarna kunnen de konstitutie van moeder en kind bevorderd worden door de moeder konstitutioneel te behandelen.

 

Grofweg zie je in de zwangerschap het volgende gebeuren:

Ook de bevalling is een natuurlijk gebeuren, en vaak zal er geen extra hulp van buitenaf nodig zijn. Maar als de dingen niet zo voorspoedig verlopen kan klassieke homeopathie ook hier hulp bieden, bijvoorbeeld bij het niet tijdig op gang komen van de weeën, ontsluitingsproblemen, ineffektieve weeën, zeer pijnlijke weeën, niet loslaten van de nageboorte, sterke emoties, angsten, …

 

Tot slot volgt dan de kraamtijd, en dan volgt een periode waarin langzaamaan een nieuwe balans in het leven van alle gezinsleden gevonden gaat worden. Bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk kunt u veel informatie krijgen met betrekking tot het goed verlopen van de borstvoeding. Ook homeopathisch kunnen middelen ingezet worden bij de gevolgen van een moeizame bevalling, het niet goed op gang komen van de borstvoeding, emotioneel niet snel genoeg in balans komen, tepelkloven, borstontsteking, enzovoorts.      

Borstvoeding Natuurlijk