AloŽ-Vera Toothgel

 

Wat is klassieke homeopathie?

 

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het natuurlijke, zelfherstellend vermogen van de mens stimuleert en versterkt. De klassiek homeopaat prikkelt en vitaliseert met zeer kleine doses van bepaalde stoffen dit zelfgenezend vermogen, waardoor het lichaam gaat reageren. Anders gezegd: klassieke homeopathie spreekt de eigen geneeskracht van het lichaam aan en zet deze in werking, zodat u een voor u optimale gezondheid kunt bereiken.

 

In tegenstelling tot de gewone homeopathie wordt bij klassieke homeopathie gekeken naar een samenhang van klachten en symptomen. Iedere behandeling is op de patiënt individueel afgestemd. Deze manier van werken is gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de klassieke homeopathie. Hahnemann ontdekte dat het behandelen van alleen een klacht niet voldoende is. Om het probleem echt op te lossen moet er op een dieper nivo naar de patiënt gekeken worden. Er zijn namelijk verschillende faktoren die invloed hebben op het ontstaan van klachten en deze faktoren verschillen per patiënt. Hahnemann kategoriseerde deze verschillende faktoren en noemde dat de ziekteklassifikatie. Hierbij krijgen de verschillende faktoren die tot uw ziekzijn of niet-wel-bevinden geleid hebben een plaatsje, en worden één of meerdere daarbij behorende middelen ingezet.

Bij sommige mensen kunnen bepaalde sterk prikkelende stoffen de prikkel van klassiek homeopathische middelen verstoren. Daarom is het beter in eerste instantie deze stoffen te vermijden. Het gaat dan vooral om cafeïnehoudende stoffen (koffie, cola) en produkten waar mentol of pepermunt (kauwgom, tandpasta) in zit. Ook eucalyptus kan de werking van klassiek homeopathische middelen tegengaan.

 

U kunt dan wel vervangende produkten gebruiken als granenkoffie en mentol– en pepermuntvrije tandpasta, zoals Forever Bright Aloë-Vera toothgel, Adler basedent tandpasta, Lavera neutral tandpasta, Weleda Calendula tandpasta, Cr-32, Homeofresh of Elmex mentholvrije tandpasta. De Aloë-Vera toothgel kunt u alleen via internet bestellen.