Als homeopaat heb je je eigen praktijk, en handel je vanuit eigen kennis en kunde (weliswaar gebaseerd op een gedegen opleiding, getoetst en erkend door de NVKH) vanuit eigen verantwoordelijkheid. Maar dat alleen is niet genoeg. Het is belangrijk jezelf konstant verder te scholen en in kontakt te blijven met kollega’s, zowel kollega-homeopaten als met andere disciplines in de gezondheidszorg. Opdat we ook onszelf kunnen blijven ontwikkelen en onze patiënten steeds beter kunnen helpen.
 

Voor blijvende scholing en ontwikkeling heb ik jarenlang jaarlijks minstens zes door de NVKH erkende nascholingsdagen op klassiek homeopathisch en algemeen medisch gebied gevolgd. Daarnaast volg ik nog steeds allerlei andere workshops of seminars op aanverwante gebieden. Zo heb ik een aantal jaren kolleges bij de School voor Comparatieve Filosofie in Antwerpen gevolgd.   

"Ik ben een burger van de wereld", citaat van Erasmus

 

 

   

    ORIGO

ORIGO is een samenwerkingsverband van antroposofische en homeopathische gezondheidszorg in en voor Roosendaal en omgeving. De bij ORIGO aangesloten therapeuten werken in eigen praktijk in Roosendaal en omstreken. Het gaat hier om samenwerking tussen antroposofisch artsen, een klassiek homeopaat, fysiotherapeute, kunstzinnig therapeute, psychotherapeute, ouderschapskonsulente en natuurvoedingskundige. Origo als zodanig bestaat niet meer. Wel ken ik de bovengenoemde therapeuten goed, en kan ik zonodig naar hen doorverwijzen.

 

 

Hering-Genootschap

Het Hering-Genootschap is een intervisiegroep van kollega-registerhomeopaten uit Noord-Brabant, die allen werken met LM-potenties en volgens de klassieke homeopathie zoals die door Hahnemann als ondergrond voor het homeopathisch handelen is neergezet. 

 

      Stichting Hahnemann Homeopathie (SHH)

Ik ben Register Homeopaat (RH) en jarenlang aangesloten geweest bij de Stichting Hahnemann Homepathie. Daarnaast ben ik opgeleid en gecertificeerd stagebegeleider van de aan de SHH verbonden Homeopathie Academie Nederland en heb ik een aantal jaren studenten van deze opleiding in hun stagetrajekt begeleid.

 

 

 

CEASE-therapie

Om de gevolgen van reguliere medikatie en andere gifstoffen adekwaat te kunnen ontstoren heb ik bij de School voor Homeopathie in Amersfoort de CEASE-opleiding gevolgd. Op de CEASE-website vind u uitgebreide informatie over deze bijzondere vorm van homeopathie. Daar vind u tevens onder de link "Afspraak maken" adressen en telefoonnummers van alle CEASE-behandelaars, ook bij u in de buurt.

 

   

KVHN

De KVHN is een vereniging van o.a. patiënten ter bevordering van de homeopathie in Nederland. Haar doel is het ondersteunen van de individuele keuzemogelijkheid van de patiënt. De KVHN gaat ervan uit dat iedere mens zelf kan en mag beslissen welke geneeswijze voor hem of haar goed is. Haar aktiviteiten zijn vooral gericht op het verzamelen en verspreiden van informatie over homeopathie in Nederland.

 

 

NVKP

De NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) is opgericht door een groep mensen die ervaring hebben opgedaan met negatieve gevolgen van vaccineren. Deze ervaring is opgebouwd vanuit hun beroep, alsook vanuit eigen ondervindingen als ouder. Haar doel is het geven van brede informatie over de gevolgen van vaccinaties, zodat eenieder in staat zal zijn om een reële eigen keuze te maken over het wel of niet vaccineren en tegen welke ziektes.

 

 

VBN

Hoewel ik inmiddels geen kontaktpersoon en ook geen lid meer ben van Borstvoeding Natuurlijk, draag ik de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk nog steeds een warm hart toe. De kracht van de VBN ligt in de ervaringsdeskundigheid van meer dan 150 kontaktpersonen. Zij hebben allen ervaring met het geven van borstvoeding en worden intern opgeleid en bijgeschoold om moeders te kunnen ondersteunen met praktische informatie. Ook kunt u bij de vereniging vele informatieve brochures over allerlei onderwerpen die samenhangen met borstvoeding aanschaffen.

 

 

NVB

De NVB is de enige Nederlandse konsumentenorganisatie van en voor vegetariërs en daarmee zijn ze voorvechters voor dier, mens en miljeu. Ze behartigen de belangen van die honderdduizenden mensen die geen vlees willen eten omdat zij respekt voor dieren, miljeu, mensen en zichzelf hebben. Vegetarisch eten betekent dat je kiest voor je eigen gezondheid, maar ook voor een behoorlijk bestaan voor dieren, een beter miljeu en een voedselverdeling die recht doet aan de hele wereldbevolking. Daarnaast is vegetarisch eten ook gewoon lekker.