Mijn naam is Anke Breuers - de Bruijn. Ik ben getrouwd met Peter en moeder van vier fijne, volwassen kinderen en evenveel "schoonkinderen". Inmiddels hebben we ook drie prachtige kleinkinderen waar we volop van mogen genieten.

 

Vanaf de geboorte van onze oudste zoon kreeg ik tijd me te verdiepen in groei en gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel en sociaal/spiritueel. Toen onze kinderen nog klein waren ben ik een aantal jaren moedergroepsleidster geweest van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. In het verlengde daarvan heb ik me intensief bezig gehouden met gezonde voeding (biologisch, vegetarisch), fytotherapie (kruidengeneeskunde) en voedingssupplementen. Rond 1985 kwam ik in aanraking met de antroposofie waarin ik mij tot op de dag van vandaag ben blijven verdiepen.

 

Daarnaast volgde ik kursussen op het terrein van intuïtieve ontwikkeling. Van het één kwam het ander en gaandeweg verdiepte ik me (en blijf ik me nog steeds verdiepen) in een veelheid van onderwerpen: het oude Egypte, edelstenen, tarot, Aura-Soma, Bach-BloesemremediesParacelsus en de alchemie, Jung, gnosis en mysticisme, Boeddhisme, chakra’s en hogere wezensdelen, shambhala/reiki, Oud-Keltische wijsheid, de geschiedenis van de Katharen, de Tzolkin, en zo voort.

 

Op een bepaald moment besloot ik voor één aspekt uit dit hele brede terrein te kiezen om me verder in te scholen. Ik vind het leuk mensen te volgen op hun levenspad en hen daarin te begeleiden en volgde drie jaar een Jungiaanse astrologie opleiding. In 1990 veranderde ik van richting en ben ik bij het Hering College in Den Bosch klassieke homeopathie gaan studeren.

 

Klassieke homeopathie is een intensieve studie, en tijdens deze opleiding en de eerste jaren daarna stond mijn leven (naast het gezin) voor een groot deel in het teken van de homeopathie en alles wat daarmee samenhangt. Na mijn afstuderen heb ik me verder verdiept in de filosofische achtergronden van de klassiek homeopathische geneeskunst en bij Ewald Stöteler de werken van Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, grondig bestudeerd. Daarnaast volgde ik met veel plezier de vijfjarige antroposofisch gerichte medische opleiding voor klassiek homeopaten bij Egbert van Wijk, huisarts, antroposofisch arts, klassiek homeopaat en huisartsopleider van de Universiteit Antwerpen.

     

Een Radix is een geboortehoroskoop. Deze geeft ahw een blauwdruk van de energie ten tijde van een geboorte, en vormt tevens de basis van een aantal daaraan gekoppelde astrologische duidingen.

Radix


Detail van "De School van Athene" van de Italiaanse Renaissance-schilder Rafaël Santi. Het schilderij hangt in het Vaticaans museum in de zaal Stanza della Segnatura.

Plato & Aristoteles

        

Natuurlijk laat ik mij ook inspireren door andere homeopaten die, ieder vanuit hùn perspektief, bepaalde homeopathische aspekten nader belichten, verder onderzoeken en verdiepen. Naast Ewald Stöteler zijn dat onder anderen Max Tétau, Tinus Smits, Edward Bach, Wilhelm Schüßler, Jan Scholten, Farokh Master en Georges Vithoulkas.

 

Vanuit de behoefte me naast de homeopathie ook weer breder te oriënteren heb ik een aantal jaren kolleges gevolgd in de Oosterse en Westerse filosofie bij de School voor Comparatieve Filosofie in Antwerpen.

 

Naast een degelijke klassiek homeopathische ondergrond zijn het antroposofisch gedachtegoed, alsmede de ziekteleer van Paracelsus belangrijke uitgangspunten in mijn praktijkvoering.